לפרטים והרשמה

משולב
רעננה
סדנאות העשרה

מה לומדים בתכל׳ס?

נושאי הלימוד

  • מבוא: הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה של האוכל; כיצד מתעצב הטעם האנושי.

  • מה יש לאכול? הסברים תרבותיים מול הסברים מטריאליסטים: מאכלים אסורים – תרבות או אקולוגיה?; אוכל ומשמעות; כלכלה פוליטית

  • אוכל ויחסים חברתיים: אוכל וטיפול/דאגה אכפתית; אוכל ומשמעת/שליטה

  • זהויות על השולחן: מעמד ומגדר; אוכל ולאומיות; "אוכל אתני"

  • מערכת האוכל העכשווית: המטבח המתועש; בין הגלובלי ללוקלי; אלטרנטיבות למערכת המזון המתועש

למי זה מתאים?

תנאי קבלה:

36 נ"ז עבור קורסים קודמים, ובכללם הקורסים מבוא לסוציולוגיה או מבוא לאנתרופולוגיה, וכן עמידה בדרישות האנגלית ובדרישות ההדרכה הביבליוגרפית בספרייה. ידע קודם מומלץ: הקורסים שיטות מחקר איכותניותתאוריות סוציולוגיות בנות-זמננו.

עם מה יוצאים בסוף?

מידע על סוגיות מרכזיות במחקר הסוציולוגי והאנתרופולוגי של האוכל, בדגש על מחקרים העוסקים באוכל כמוצר צריכה, ובהיבטים החברתיים והתרבותיים של צריכת האוכל.

מה? כמה? למה?

מיקום: דרך האוניברסיטה 1, ת.ד. 808, רעננה 4353701

עוד מסלולים שיכולים לעניין אתכם

קורס המציג את התורה המולקולרית של החומר.
הכשרות מקצועיות
רעננה / אונליין
קורס יישומי בניתוח ממצאי מחקר ומקנה דרכים לשימוש בנתונים כבסיס לתהליכי קבלת החלטות במסגרת הבית ספרית.
השלמת השכלה
משולב
רעננה
קורס שנועד לשפר את מיומנויות הסטודנטים בקריאת מאמרים ובכתיבת עבודות ומאמרים אקדמיים.
הכשרה מעשית
לייב אונליין
און ליין