מבוא: הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה של האוכל; כיצד מתעצב הטעם האנושי.
מה יש לאכול? הסברים תרבותיים מול הסברים מטריאליסטים: מאכלים אסורים – תרבות או אקולוגיה?; אוכל ומשמעות; כלכלה פוליטית
אוכל ויחסים חברתיים: אוכל וטיפול/דאגה אכפתית; אוכל ומשמעת/שליטה
זהויות על השולחן: מעמד ומגדר; אוכל ולאומיות; "אוכל אתני"
מערכת האוכל העכשווית: המטבח המתועש; בין הגלובלי ללוקלי; אלטרנטיבות למערכת המזון המתועש
תנאי קבלה:
36 נ"ז עבור קורסים קודמים, ובכללם הקורסים מבוא לסוציולוגיה או מבוא לאנתרופולוגיה, וכן עמידה בדרישות האנגלית ובדרישות ההדרכה הביבליוגרפית בספרייה. ידע קודם מומלץ: הקורסים שיטות מחקר איכותניות, תאוריות סוציולוגיות בנות-זמננו.
מידע על סוגיות מרכזיות במחקר הסוציולוגי והאנתרופולוגי של האוכל, בדגש על מחקרים העוסקים באוכל כמוצר צריכה, ובהיבטים החברתיים והתרבותיים של צריכת האוכל.